INFORMATIE

Informatie

 

Geachte Gast,

 

Op deze site vindt u informatie over het feestcafé wat gelegen is in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof. Een camping die 25 hectaren groot is en gelegen is aan de Andelse Maas.

 

Er is een jachthaven aanwezig die steenworp afstand gelegen is van het Feestcafé. Op ons terras heeft u dus een heerlijk uitzicht op de Andelse Maas en de schilderachtige omgeving van de dorpjes Wijk en Aalburg en Veen.

 

Op deze website vindt u volledige informatie over het feestcafé en de diverse mogelijkheden om uw feestelijkheden bij ons te vieren.

 

U vindt op deze pagina’s, onder andere, onze volledige evenementen kalender zodat u ten alle tijden op de hoogte blijft wat er in het camping seizoen te doen is, in en rondom ons feestcafé.

 

Ook voor vergaderingen, cursussen en dergelijken bieden wij u ruimte. In overleg met u gaan wij graag na het campingseizoen voor u open. Dit kan uitsluitend op reservering. Voor elke feestelijke aangelegenheid maken wij voor u op maat een offerte.

 

Kijkt u voor meer informatie verder op onze website, of bel vrijblijvend met

06 – 46 28 79 87.

 

Historie

Camping De Rietschoof is een uniek complex. Vroeger diende het complex als belangrijke steenfabriek en stoeterij. De activiteiten op het complex zijn van grote waarde geweest voor de ontwikkeling van het gebied. De goed gedocumenteerde gebruiksgeschiedenis van de steenbakkerij en stoeterij en de fotocollectie, welke zijn ondergebracht bij het Streekarchief Bommelerwaard in Zaltbommel en bij Historische Werkgroep Stichting de Vier Heerlijkheden in Brakel, maken het complex extra bijzonder. De activiteiten op het complex zijn van grote waarde geweest voor de ontwikkeling van het gebied rondom Aalst.

 

Steenfabriek

In de 19de eeuw was De Rietschoof een steenbakkerij. De steenfabriek was een belangrijke bedrijfstak in de Bommelerwaard en heeft vele bewoners van werk voorzien. De steenfabriek heeft een aantal kenmerken die van grote bouwhistorisch waarde zijn. De steenfabriek had een kenmerkende ligging in de uiterwaarden. De voormalige kleiwinningsgebieden en de nog aanwezige terreinindeling van laaggelegen delen en dijkjes met paden maken het gebied zeer bijzonder. Een droogloods en kraan herinneren nog steeds aan de tijd dat De Rietschoof een steenfabriek was.

 

Stoeterij

In het midden van de 20ste eeuw werd een stoeterij op het terrein toegevoegd. Deze stoeterij was een van de weinige stoeterijen in Nederland uit het midden van de 20ste eeuw. Het complex was in binnen en buitenland zeer bekend en was de grootste stoeterij van Engelse volbloed paarden in Nederland. De bungalow van de oprichter van de stoeterij is een bijzonder gebouw. Dit gebouw met interieur uit de jaren ‘50 heeft geïntegreerde dierenverblijven, voorzien van binnenruimten in de bungalow en buitenruimten in de aanbouw. Maar ook het stallencomplex, dat is gelegen rondom een centrale binnenplaats, is bouwhistorisch van belang.

 

Camping

Na de sluiting van de steenbakkerij in 1968 werd de Rietschoof geleidelijk een camping. Hoewel het complex nu als camping dient, zijn de functies van steenfabriek en stoeterij nog goed te herkennen. De voormalige droogloods doet dienst als opslagruimte. De paardenstallen en bungalow worden gebruikt als feestcafé en beheerderswoning voor camping De Rietschoof.

© 2016 Feestcafé de Rietschoof | Onderdeel van Rowdy Oomen Horeca Exploitatie |

 

Maasdijk 15 | 5308 JA Aalst (GLD) | 06 46 28 79 87